Βιογραφικό Σημείωμα - Κουκουρής Κωνσταντίνος

English Version / Αγγλικη Εκδοχη
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Κωνσταντίνος Κουκουρής του Γεωργίου.
Διεύθυνση αλληλογραφίας: Περβίζου 10, Πλαγιάρι Τ.Θ. 80Γ, Δήμος Θέρμης, Νομός Θεσσαλονίκης 57500. compass7@ath.forthnet.gr

Σπουδές
Αποφοίτησε το 1984 από το Τμήμα  Επιστήμης Φυσικής Αγωγής,  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Σπούδασε στη Βρετανία από το 1984 μέχρι το 1989. Το 1989 του απονεμήθηκε το διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο τoύ Manchester. Ο τίτλος της διδακτορικής διατριβής ήταν: Αποσύνδεση Κορυφαίων Ελλήνων Αρρένων Αθλητών από την Αγωνιστική Αθλητική Δραστηριότητα. Έχει δημοσιεύσει  στα επιστημονικά περιοδικά Sociology of Sport Journal, International Review for the Sociology of Sport, Journal of Sport Behaviour, Physical Education Review, European Journal of Sport and Society κ.α.           

Εργασιακή Απασχόληση
Το 1992 απασχολήθηκε εργασιακά στο Llandrillo College, School of Leisure and Recreation, Colwyn Bay, στη Βόρεια Ουαλία, Βρετανία. Στη συνέχεια εργάσθηκε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης από το 1993 μέχρι το 2000.  Δίδαξε το μάθημα της Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού επί 7 χρόνια στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και Σερρών. Επίσης, δίδαξε στην ειδικότητα του Tae-kwon-do και στην επιλογή Tae-kwon-do στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και Σερρών. Παραπέρα, ασχολήθηκε με την διδασκαλία της Αναψυχής καί των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων στην Ειδικότητα των Υπαίθριων Αθλητικών Δραστηριοτήτων κατά τα έτη 1997-2000. Από το 2005 μέχρι το 2012 δίδαξε στο ΤΕΦΑΑ Σερρών του ΑΠΘ. Στο παρελθόν έχει εργασθεί σαν καθηγητής Φ.Α. σε 3 ιδιωτικά γυμναστήρια και 6 Δημόσια σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια).
           
Αθλητική εμπειρία
Ασχολήθηκε συστηματικά με τον κλασικό αθλητισμό και συμμετείχε στα αγωνίσματα των 200 μ., 400 μ. και 400 μ. μετ’ εμποδίων σε διάφορους τοπικούς και Πανελληνίους αγώνες παίδων και εφήβων από το 1974 μέχρι το 1979. Στη συνέχεια, ασχολήθηκε συστηματικά με το Tae-kwon-do από το 1980 μέχρι και σήμερα συνεχώς. Η απονομή της μαύρης ζώνης 1ου dan (W.T.F.) έγινε το 1989 στο Manchester, και του 4ου dan το 2004 στη Θεσσαλονίκη. Το 2006 του απονεμήθηκε η μαύρη ζώνη 1ο dan στο Hapkido μετά από πολυετή εκπαίδευση. Πήρε Δίπλωμα εκπαιδευτού στο άθλημα του αγωνιστικού προσανατολισμού το 1988 από το Εθνικό Βρετανικό Κέντρο Ορεινών δραστηριοτήτων, Plas y Brenin, Capel Curing, Gwynedd, της Ουαλίας. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες Orienteering στη Βρετανία, Σουηδία, FYROM, Βουλγαρία, Σερβία καθώς και σε δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια διάρκειας 10 ημερών στην Σουηδία το 1997 και το 2000. Ξεκίνησε τη διοργάνωση αγώνων orienteering με αγωνιστική ή ψυχαγωγική μορφή στην Ελλάδα. Μεγάλη επιτυχία απετέλεσε η διοργάνωση του 1ου Διεθνή αγώνα orienteering με έγχρωμο χάρτη στα Χίλια Δέντρα Θεσσαλονίκης (2000) όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων και 78 Σκανδιναβοί. Συμμετείχε σε πολλές, διασχίσεις και ορειβατικές αναβάσεις στην Ελλάδα, Βρετανία, Μαρόκο και Ταϋλάνδη. Το 1996 περπάτησε με τα πόδια όλα τα Ελληνοαλβανικά σύνορα (από Σαγιάδα Ηγουμενίτσας μέχρι Καρτερό Φλώρινας). Ακόμη, συμμετείχε τρείς φορές στον Πανελλήνιο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου (36 χλμ.).

Κοινωνικές Δραστηριότητες

Συμμετείχε μαζί με τριμελή ορειβατική ομάδα σε Οικολογικά ντοκυμαντέρ της ΕΤ-3 τα οποία προβλήθηκαν πολλές φορές από την τηλεόραση. Η συμμετοχή του συμπεριλάμβανε καθοδήγηση του συνεργείου της ΕΤ-3 στους χωματόδρομους και τα μονοπάτια των βουνών, μεταφορά μηχανολογικού εξοπλισμού στις κορυφές, συγγραφή σεναρίου και βοήθεια στο μοντάζ εικόνας και ήχου. Τα βουνά αυτά της Μακεδονίας είναι το Φαλακρό της Δράμας, η οροσειρά Γράμμου και ο Βαρνούντας - Τρικλάριο στην περιοχή των Πρεσπών. Υπήρξε ομιλητής σε πολυάριθμες  ομιλίες για θέματα αναψυχής και το άθλημα του αγωνιστικού προσανατολισμού σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.