Προκήρυξη αγώνα στη Μαρώνια Ροδόπης

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
(ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ)

Α.Μ. 6295 /1998, ΠΛΑΓΙΑΡΙ, 57500, ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τ.Θ. 80Γ,

Πληροφορίες για το άθλημα στο διεθνές sitewww.orienteering.org 

Πληροφορίες για το άθλημα στην Ελλάδα:  www.orienteering.org.gr

Orienteeringingreece.blogspot.com

Κυριακή 19 Μαϊου 2013. Αγώνας προσανατολισμού στην Μαρώνεια Νομού Ροδόπης

Ιστορικά στοιχεία για την Μαρώνεια Νομού Ροδόπης
Η Μαρώνεια ιδρύθηκε στα μέσα του 7 ου αιώνα απο Χιώτες αποίκους και υπήρξε κραταιά πόλη κράτος. Λιμάνι της αρχαίας και βυζαντινής Μαρώνειας υπήρξε ο Άγιος Χαράλαμπος. Στη σημερινή θέση μεταφέρθηκε τον 15ο-16ο αιώνα  τον φόβο των πειρατών. Το παρατηρητήριο της Μαρώνειας έχει υψόμετρο 380 μ. Β. Γεωγραφικό Πλάτος 40ο  54΄ 50΄΄ Γεωγραφικό Μήκος 25ο 31΄ 31΄΄
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ για ενήλικες και 5 ευρώ για παιδιά (καλύπτει τα πάγια έξοδα συνδρομής στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, έξοδα συντήρησης διαδικτυακού τόπου www.orienteering.org.gr  έξοδα μετακίνησης στις συναντήσεις της επιτροπής ανάπτυξης του προσανατολισμού Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης, τα έξοδα αγοράς χαρτών και χαρτογράφησης, οδοιπορικά έξοδα για μετακινήσεις την περιοχή, διαφήμισης του αγώνα, ενοικίασης υλικού, αγορά απωλεσθέντος υλικού, εκτύπωσης διπλωμάτων συμμετοχής, φωτοτύπησης βασικών οδηγιών προσανατολισμού, διδασκαλίας χρήσης πυξίδας κ.α.) Δεν καλύπτει φαγητό, αναψυκτικά κ.α. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6979-851001. 
Κατηγορίες αθλητών:
Οι κατηγορίες είναι τρείς: αρχαρίων, μεσαίων και προχωρημένων. Στο εξωτερικό το μήκος της κούρσας διακρίνεται σε μεγάλη απόσταση, μεσαία απόσταση και σπρίντ. Στο εξωτερικό το μήκος της διαδρομής δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες αρχαρίων, μεσαίων και προχωρημένων αφού υπάρχουν αρχάριοι, μεσαίοι και προχωρημένοι και στις τρείς αποστάσεις. Στην Ελλάδα όμως και για χάρη διευκόλυνσης της κατάστασης αντιστοιχίζουμε τους αρχάριους, μεσαίους και προχωρημένους με το μήκος της κούρσας σπρίντ, μεσαία απόσταση και μεγάλη απόσταση.  Διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Ώρα εκκίνησης:
Σε αντίθεση με τους δρόμους αντοχής και τους ποδηλατικούς αγώνες στο άθλημα του προσανατολισμού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος εκκίνησης. Αυτό διευκολύνει τον καθένα να έρθει ότι ώρα θέλει. Ο χρόνος εκκίνησης αφαιρείται από τον  χρόνο τερματισμού και βγαίνει η κατάταξη των αθλητών. Εγγραφές: από τις 9 π.μ. μέχρι τις 12 π.μ. Μετά τις 12 π.μ. δεν θα γίνονται εγγραφές. Με τον τρόπο αυτό προλαβαίνουν και οι διοργανωτές να μαζέψουν τις σημαίες ελέγχου μετά την άφιξη και του τελευταίου δρομέα την ίδια ημέρα που γίνεται η διοργάνωση. Εναλλακτικά τηλεφωνείστε  στο 6979-851001 η στείλτε SMS. Χωρίς προεγγραφή δημιουργείτε σοβαρότατο πρόβλημα και καταναλώνουμε χάρτες χωρίς λόγο. Οι χάρτες του Γ.Υ.Σ. κοστίζουν ακριβά.