Προκήρυξη Αγώνα στο Σειχ-Σου Θεσσαλονικής 23/3/14

23 Μαρτίου 2014. Σειχ-Σου, Εκκλησία Αγίου Βασιλείου στο δρόμο για το Ξενοδοχείο Φιλίππειο.

Εάν ερχόμαστε από Δυτική η Ανατολική Θεσσαλονίκη ακολουθούμε τον περιφερειακό και στρίβουμε για Επταπύργιο. Στο δρόμο για Φιλίππειο στρίβουμε για την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στα δεξιά μας όπου γίνονται συνήθως οι εκδηλώσεις μας και ακολουθούμε τις ενδείξεις των αεροπανώ. Yπάρχουν ενδείξεις με αεροπανώ που οδηγούν σε θέση θέας.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ για προεγγραφή μέσω αποστολής SMS  η τηλεφωνικής επικοινωνίας η προεγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης.
Για εγγραφές την ημέρα του αγώνα 13 ευρώ (καλύπτει τα πάγια έξοδα συνδρομής στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, τα έξοδα αγοράς χαρτών και χαρτογράφησης, οδοιπορικά έξοδα για μετακινήσεις την περιοχή, διαφήμισης του αγώνα, ενοικίασης υλικού, ενοικίασης καταφυγίων, αγορά απωλεσθέντος υλικού, εκτύπωσης διπλωμάτων συμμετοχής, φωτοτύπησης βασικών οδηγιών προσανατολισμού, διδασκαλίας χρήσης πυξίδας, δημιουργίας DVD από επαγγελματία σκηνοθέτιδα, έξοδα συμμετοχής στις συσκέψεις του BWOG, έξοδα αλληλογραφίας, δημιουργίας και συντήρησης ιστιοσελίδας κ.α.) Δεν καλύπτει φαγητό, αναψυκτικά κ.α. 5 ευρώ για παιδιά ηλικίας 12-17. Δωρεάν για παιδιά μέχρι 12 χρονών. Δεκτές οικογενειακές συμμετοχές. Δηλώσεις συμμετοχής στο www.orienteering.org.gr  Εναλλακτικά τηλεφωνείστε  στο 6979-851001 η στείλτε SMS. Χωρίς προεγγραφή δημιουργείτε σοβαρότατο πρόβλημα και καταναλώνουμε πανάκριβους χάρτες χωρίς λόγο. Διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες που τερμάτισαν επιτυχημένα.

Parking Αυτοκινήτων: υπάρχει χώρος μπροστά στη Γραμματεία των αγώνων. Παρακαλώ μοιραστείτε  τα αυτοκίνητα όπου μπορείτε.
Διαδρομές: Τρείς διαδρομές για αρχάριους, μεσαίους και προχωρήμενους.
Εγγραφές: από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12 π.μ. Μετά τις 12 π.μ. δεν θα γίνονται εγγραφές. Εκκινήσεις μετά τις 12 π.μ. δημιουργούν σοβαρότατο πρόβλημα στο μάζεμα των σημαιών και υπάρχει κίνδυνος να μας προλάβει η νύχτα αν χαθεί κάποιος. Εγγραφές γίνονται δεκτές μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος.
Χάρτης: 1: 7500 του ΕΣΑΠ υψηλής ποιότητας από επαγγελματίες Σουηδούς χαρτογράφους
Έδαφος: Ημι-Ορεινό με κωνοφόρα δέντρα, κάποιες ανοικτές περιοχές στα πεδινά.
Τουαλέτες: Υπάρχουν αλλά είναι σε πολύ κακή κατάσταση χωρίς συντήρηση.


Ορισμός
Ο προσανατολισμός είναι ένα άθλημα κατά την διάρκεια του οποίου οι αγωνιζόμενοι επισκέπτονται ένα αριθμό σημείων ελέγχου που είναι τοποθετημένα πάνω στο έδαφος, στο μικρότερο δυνατό χρόνο βοηθούμενοι από χάρτη και πυξίδα. Με τον όρο αγωνιζόμενος εννοούμε ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων ανάλογα με τις περιστάσεις.

Κατηγορίες αθλητών:
Οι κατηγορίες είναι τρείς: αρχαρίων, μεσαίων και προχωρημένων. Στο εξωτερικό το μήκος της κούρσας διακρίνεται σε μεγάλη απόσταση, μεσαία απόσταση και σπρίντ. Στο εξωτερικό το μήκος της κούρσας δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες αρχαρίων, μεσαίων και προχωρημένων αφού υπάρχουν αρχάριοι, μεσαίοι και προχωρημένοι και στις τρείς αποστάσεις. Στην Ελλάδα όμως και για χάρη διευκόλυνσης της κατάστασης αντιστοιχίζουμε τους αρχάριους, μεσαίους και προχωρημένους με το μήκος της κούρσας σπρίντ, μεσαία απόσταση και μεγάλη απόσταση.  Διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τροποποίηση κανονισμών:
Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων έχει το δικαίωμα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων η απρόβλεπτων γεγονότων να διακόψει τον αγώνα. Σε περίπτωση διακοπής του αγώνα η κατάταξη των αθλητών γίνεται με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Χάρτες:
Για το δάσος Σέϊχ-σου στον Άγιο Βασίλειο υπάρχει ιδιόκτητος χάρτης μοναδικός στην Ελλάδα!
Η κλίμακα χάρτη είναι 1: 7500 δηλαδή 1 εκ.=75 μ. και σχεδιαστές του χάρτη είναι Σουηδοί χαρτογράφοι. Σε άλλες περιοχές ο σχεδιαστής χαρτών είναι η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Ο σχεδιαστής  των διαδρομών είναι ο  Κωνσταντίνος Κουκουρής, Ph.D. Όλοι οι χάρτες επιστρέφονται στη γραμματεία. Απαγορεύεται η διάθεση σε τρίτους χωρίς την άδεια του Γ.Υ.Σ.

Ώρα εκκίνησης: 
Σε αντίθεση με τους δρόμους αντοχής και τους ποδηλατικούς αγώνες στο άθλημα του προσανατολισμού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος εκκίνησης. Αυτό διευκολύνει τον καθένα να έρθει ότι ώρα θέλει. Ο χρόνος εκκίνησης αφαιρείται από τον  χρόνο τερματισμού και βγαίνει η κατάταξη των αθλητών. Εγγραφές: από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12 π.μ. Μετά τις 12 π.μ. δεν θα γίνονται εγγραφές. Με τον τρόπο αυτό προλαβαίνουν και οι διοργανωτές να μαζέψουν τις σημαίες ελέγχου μετά την άφιξη και του τελευταίου δρομέα την ίδια ημέρα που γίνεται η διοργάνωση. Μην έρχεστε χωρίς προειδοποίηση τελευταία στιγμή, δημιουργείτε σοβαρό πρόβλημα στη διοργάνωση.